DMH testar kombihammare över 9 kg

Ladda ned DMH:s test av kombihammare över 9kg här!
DMH testar kombihammare över 9 kg
SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

1 kommentar

 • Profilbild Christian skriver:

  Som vanligt i alla svenska tester utav maskiner så är det rena faktafel samt allmänt sladder.

  Nu har jag inte kollat upp slagstyrkan på de olika maskinerna men att Hiltin skulle ha en slagstyrka på 11,5 joule och Metabo samt Milwaukeen har en slagstyrka på 27 joule finner jag märkligt. Dewalten råkar jag nämligen veta har en max slagstyrka på 18 joule enligt tillverkaren och eftersom ni anger 14 som max så känns det som om ni också kan ha fel angående de andra.

  Spaken som ni så fint beskriver som en powerknapp på Dewalten är inte alls någon powerknapp för olika effekt. Det är en inställning för slirskyddet. Vid stora borr ställer man in 80 newtonmeter slirskydd och vid mindre borrning väljer man 40 newtonmeter. Detta är således en funktion för användarsäkerhet. Den återställs alltid till 40 newtonmeter när man ansluter maskinen.

  Sådan undrar jag hur ni kan snacka om utklassning gällande borrning. Det skiljer några sekunder mellan de olika maskinerna. Viktigare är hur de är att använda. Dessutom så kan man undra hur många gånger ni gjorde testhål för att få ett medelvärde, detta nämner ni inte.

  Vidare, är ni riktiga proffs så skruvar man självklart isär maskinerna för att bilda sig en uppfattning om konstruktion och därmed kunna uppskatta byggkvalité. Exempelvis så har Dewaltmaskinen oljefylld låda med kedjedrift vilket inte Milwaukeen har. De andra vet jag inte hur de ser ut inuti men med tanke på tex Makitas bristande kvalité på deras batteri maskiner så kan man ju tänka sig att den liknar en biltema maskin inuti. Hilti brukar väl hålla men tusan vore väl annars med tanke på den horribla prislappen.

  Sedan kanske ett betyg på pris/prestanda vore på sin plats. Hiltin är ju bara att välja bort direkt för alla mindre firmor då den kostar rent ut sagt löjligt mycket. Den presterar helt enkelt inte i förhållande till vad man betalar och kommer åtminstone på min lista sist.

  Sedan kan man ju undra om ni är riktiga hantverkare överhuvudtaget eftersom ni har problem med att få in borr/bilmejslar i vissa utav maskinerna. Har aldrig haft något problem med det på någon maskin över huvudtaget. Denna punkt är ju skrattretande att ha med i betygsättningen. Bättre vore väl att ha med ”prisvärdighet”.

  Skärpning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER