Test av gas/batteridrivna dyckertpistoler

Batteridrivet kan helt klart konkurrera med gasdrivet när det gäller kraft.
Test av gas/batteridrivna dyckertpistoler

När DMH testade dyckertpistoler för över 10 år sedan dominerade gasdrivet stort om man valde bort sladd eller slang. Då fanns det få batteridrivna varianter, och de som fanns var rätt tunga och otympliga, samtidigt som de saknade kraften som hos de gasdrivna maskinerna. Men utvecklingen går framåt. Idag är utbudet av batteridrivet större än gasdrivet, och det är inte helt ologiskt.

Vi ser egentligen ingen anledning att välja gasdrivet före batteridrivet, såvida du inte arbetar större delen av tiden ovanför huvudet. Batteridrivet är bra mycket tystare, luktfritt och du slipper momentet att hålla koll på både gaspatron och batteri. I detta test har vi valt ut batteri- och gasdrivna dyckertpistoler som klarar dyckert med en stamdiameter på 1,2 mm och med en maxlängd på minst 50 mm.

LÄS HELA TESTET HÄR!

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER