Test av batteridrivna klyvsågar!

Klyvsågen är helt klart en underskattad maskin som förvånande nog saknas i var och varannan snickares verktygsarsenal. Av gammal vana använder många fortfarande sticksågen eller sänk/cirkelsågen om de ska klyva till exempel skivor, brädor, reglar eller golv. Här gör klyvsågen många gånger jobbet både snabbare och snyggare.
Test av batteridrivna klyvsågar!

DMH har under flera månader haft möjlighet att testa dessa klyvsågar grundligt, och vi måste säga att vi är imponerade av både kraften och effektiviteten i dessa maskiner. Att klara av att klyva löpmeter efter löpmeter med 45 mm-reglar är inte bara imponerande, det gör även att man kan spara en resa eller två till brädgården då man enkelt kan såga till egna anpassade bredder direkt på plats.

Alla maskinerna i testet klyver en löpmeter av en 45 mm-regel på mellan fem och sju sekunder. DeWalt och Milwaukees klyvsågar är nästintill uppbyggda på samma sätt även om det skiljer en del i användarvänlighet. Metabo har valt lite andra lösningar för vissa funktioner som ibland är smartare och ibland inte. Summa summarum är att vilken maskin du än väljer får du en kompetent och kraftfull klyvsåg som är minst lika stark som de sladdrivna varianterna som finns på marknaden.

Vi testar DEWALT DCS 7485, METABO TS 36 18 LTX BL 254 18V , samt MILWAUKEE M18 FTS210! Läs hela testet online här!

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER