Test av batteridrivna arbetslampor – anpassade för målare

Test av batteridrivna arbetslampor – anpassade för målare

Antalet batteridrivna arbetslampor har ökat lavinartat de senaste åren. Vissa verktygstillverkare har över 30 olika varianter i sitt utbud. Där ingår allt från enkla ficklampor till stora belysningsmaster. Den  här gången har vi valt att fokusera på en mycket krävande målgrupp när det gäller belysning, nämligen målarna. 

För målarna är inte bara ljusflödet viktigt, det gäller även att ha rätt färgtemperatur för att kunna se nyanser och ryggar som inte framträder om man har fel belysning. Än så länge är det få tillverkare som har lagt krut på att ta fram batteridrivna arbetslampor där både ljusflöde och färgtemperatur kan justeras. Men de som gjort det har lyckats
väl tycker vi. 

Lamporna i testet skiljer sig en hel del från varandra och är också uppbyggda för olika behov. Vissa är gjorda för att lysa upp så stora områden som möjligt, andra är mindre och smidigare varianter som passar bättre för efterbelysning. En lampa som lyser upp större områden behöver inte nödvändigtvis vara bättre än en mindre lampa där du kan justera både färgtemperatur och ljusflöde. Av den anledningen har vi inte betygsatt lamporna, utan i stället satt plus och minus på ett antal olika parametrar. Sedan är det upp till dig att välja lampa beroende på ditt behov.

LÄS HELA TESTET ONLINE HÄR!

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER