Test av 18V batteridrivna tigersågar

Se till att vara påläst så att du inte köper grisen i säcken! Det är en extremt stor skillnad mellan maskinerna, vi har hela listan.

DMH brukar prata sig varm om fördelarna med batteridrivna maskiner. Och när det gäller tigersågen är fördelarna så pass många att vi knappt kan hitta ett enda argument varför man ska investera i en sladdmaskin om du väljer rätt modell.

Senast DMH testade batteridrivna tigersågar var för nio år sedan och då dominerade sladdrivet fullständigt. Då hade vi bland annat kritik mot att uthålligheten i batterierna var för dålig, men utvecklingen har som bekant gått framåt. På den tiden var det största batteriet på 3,0 Ah, nu är det största på hela 9,0 Ah.

Det är en extremt stor skillnad mellan maskinerna när det gäller effektivitet, vibrationer och ergonomi. Så det gäller att vara påläst om du inte ska köpa grisen i säcken. Tar du fram tigersågen lite då och då för att kapa ett rör eller en felinslagen spik är vibrationerna av mindre betydelse. Men använder du tigersågen mer frekvent är påfrestningen på händer och armar större än du kanske tror. Och här tycker vi att de flesta av tillverkarna inte har lyckats tillräckligt bra med att minimera dem. Så därför har vi lagt lite extra fokus på mäta och analysera vibrationsvärdena i detta test.

Läs hela testet här.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER
Det här är en annons | Till sajten >