Svenska Maskinmässan gjorde comeback

Svenska Maskinmässan gjorde comeback

Efter tre års uppehåll var Svenska Maskinmässan tillbaka på Solvallas travbana. DMH var självklart på plats då över 100 utställare från bygg- och anläggningsbranschen rullade ut över 800 maskinnyheter.

Visserligen var vädrets makter inte med Svenska Maskinmässan, som avslutas under lördagen, när man slog upp portarna på torsdagen. Långt ifrån.

Men det hindrade knappast mässan att omedelbart bli den maskinfest, som så många utställare och besökare längtat efter en längre tid. Som bekant var senaste mässan 2018 innan pandemin satte stopp, och intresset gick att ta på när besökare spanade in många maskinnyheter.

För dig som inte hade möjlighet att vara på plats, här är några av guldkornen:

Redo för rivning. Volvos monstergrävare EC380E i Swecons monter på mässan, utrustad med en riktigt elak betongsax från NPK. 
”En maskin som är så tyst så att du kan prata med dina kollegor utanför under arbetet”. Daniel Myrgren från Huddig med nya fullhybriden 1370T. 
Monsterbygge på Solvalla. Rolf Svensson på RF-System AB framför Volvos 19-tonsgrävare EWR 170 E som utrustats med RF Systems slipersutläggare för att bygga järnväg. 
156 hästar. 6 900 kg tipplast. Hos RF-System kunde besökarna bekanta sig med Kramers nya flaggskepp i 8-serien, Kramer 8180. 
Lite godis från KH-Maskins monter: EZ17e, Wacker Neusons första helt eldrivna ZeroTail-minigrävmaskin utan bakre överhäng. 
Kortrumpa i Hyundais A-serie! Svante Tornring på EMS Group med nya hjulgrävaren HW170ACR, en maskin som trots sina 18 ton kan användas i stadskärnor, vid vägarbeten och på andra arbetsplatser med begränsat utrymme. 
Filip och Fredrik? Nej, Fredrik och Fredrik (Askling och Rigö) från Swecon med en av mässans ”snackisar”, Volvos elektriska minigrävare EC18 Electric, en maskin som erbjuder en drifttid på upp till 5 timmar. 
En elektrisk 17-tonsmaskin med en drifttid på 8 timmar? Jodå, här är den. Lukas Johansson från Maskinia med Doosan nya hjulgrävare DX165W Electric. 
Upp till 80 procent kapacitet på en timmes laddning! Per Engberg med en av Bobcats många nyheter på mässan, den elektriska minigrävaren E10e.
Minigrävare, både elektriska och dieseldrivna, är enligt uppgift en av de hetaste maskinerna hos uthyrningsföretagen för tillfället. På bilden: Henrik Wiklund från Wiklund Trading med en av Yanmars senaste maskiner i segmentet, Yanmar SV19 VT. 
Bland nyheterna från Mählers fanns bland annat uppgraderade hyvelblad, modulära diagonalplogar och en hydrauldriven roterande sopvals. På bilden: Pontus Jonasson med Mählers nya DPM-plog som kommer i tre bredder. 
Mässans coolaste maskin? Det skulle vi nästan vilja påstå. Max Rydbrand från KH-Maskin med en ”Hulken”-inspirerad version av Kobelcos 52-tonsgrävare SK530LC.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER