Stilrent möte mellan golv och vägg

Stilrent möte mellan golv och vägg

Golv och väggar reagerar som bekant olika på yttre faktorer som luftfuktighet och temperatur, och måste därför kunna röra sig oberoende av varandra. Problemet är att det traditionella alternativet, utanpåliggande lister, ofta är klumpiga och fula.

Det här dilemmat har svenska LISTY adresserat med en ny aluminiumlist, som tagits fram i samarbete med målare, och som monteras mellan golv och vägg. Listen består av en 12 mm bred, svart (RAL 9005) infälld del som stöder väggens gipsskiva, samt en synlig del som målas i väggens kulör.

Resultatet är rena, raka och harmoniska linjer – ett ”shadow gap” (litet avstånd i väggens nederkant). Visuellt ger det intrycket av att väggen ”svävar”.

Listen är enkel att montera, även mot trägolv som kräver rörelsemån, och tillräckligt robust för att klara vardagsslitage utan problem.

Mer info hittar du på www.listy.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.