Ställbar vinkel med fasta lägen

Ställbar vinkel med fasta lägen

Den må se ut som en vanlig vinkelhake, Hultafors nya produkt Quattro 270. Och det är den ju också, såklart. Men Quattro 270 har mer att erbjuda.

Ett roterbart blad med fasta lägen för 45-, 90- och 135-gradersvinklar till exempel. Att bladet också kan roteras i trekvartsvarvsintervaller gör att man får två positioner där bladet står i 90 grader, vilket i sin tur ger möjlighet att välja mellan ett skarpt ytterhörn (precis som på en vanlig vinkelhake) och avrundat ytterhörn – perfekt till exempel när byggplast eller skum är i vägen längs skarven där du vill mäta, eller vid jobb med tunna plåtdetaljer som annars gärna vill glida in i skåran.

En hållbar tingest är det dessutom, i dubbel bemärkelse. Quattro 270 är tillverkad i fabriker där Hultafors de senaste åren sänkt CO2-utsläppen med 70 procent, och med en laserbaserad teknik som är betydligt snällare än den kemikalieintensiva etsningsteknik som användes tidigare.

Läs mer på www.hultafors.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.