Spännande produktnyheter på Elmässan

Spännande produktnyheter på Elmässan

Tusentals besökare, över 200 utställare (utsålt) och massor av spännande produktnyheter. DMH var såklart på plats då Nordens största mötesplats för elbranschen, Elmässan, under två fullspäckade dagar (18-19 oktober) återvände till Kistamässan. För dig som inte hade möjlighet att närvara på eventet, här kommer några highlights.

Det går inte beskriva det i andra ordalag än: Succé.

Årets upplaga av Elmässan, som alltså kunde locka med över 200 utställare på plats, var efterlängtad, vilket den strida skaran besökare över de två dagarna vittnade om.

Här nedan kan du ta del av ett axplock nyheter från elmässan (läs mer om mässan i DMH nummer 10, som kommer ut den 16 november).


Solceller, solpaneler och tillhörande installationslösningar var, inte oväntat, ett hett segment på mässan. I det holländska företaget Van der Valks Solar Systems monter visade Lana Raof upp monteringssystem för solpaneler på lutande och platta tak, med vars hjälp paneler kan installeras på så kort tid som några minuter.  
 

Tre miljoner installerade enheter skojar man inte bort. Bland Plejds produktnyheter visade Oliver från Plejd bland annat upp nya downlights, en trådlös rörelsesensor samt utomhusbelysningen Wall Light. Samtliga smarta och uppkopplade, såklart. Och betydligt enklare att installera än många av konkurrenterna. 

Work System brukar ha riktigt snygga, fullsmetade transportbilar på mässorna. Och den här ID. Buzz-minibussen, som utrustats med lådor, backar och dubbelgolv för att passa elektriker/installatörer, var som synes inget undantag. 

Ordning och reda. Första gången på mässan för svenska HFLEX, som visade lösningar för smartare kabelhantering. En produkt vi gillade skarpt i HFLEX sortiment var den här handlängdräknaren för kablar upp till 19 mm diameter, som Peter från HFlex demonstrerar på bilden. 

Vilket smörgåsbord! Thomas från KNIPEX med valda delar av KNIPEX breda sortiment inom elinstallationsverktyg. Vad Thomas har i handen? Det multifunktionella verktyget NexStrip är svaret på den frågan – en tidsbesparande hjälpreda som inte bara klipper och skalar/avisolerar kabeln, utan även pressar ändhylsorna enligt DIN 46228. 

Hur mycket el förbrukar egentligen tvättmaskinen? Med Schneider Electrics AI-baserade smarta hem-system Wiser, och den tillhörande appen Wiser by SE, är det enklare än någonsin att skaffa sig en detaljerad bild av energiförbrukningen – och därefter optimera användningen. Inte konstigt att Joanna från Schneider Electric ser glad ut. 
 

Olle från Megger med nya Bluetooth-multifunktionstestaren MFT-X1 – en enhet som bland annat kan skryta med True Loop-funktionalitet, löstagbart batteri och Meggers patenterade Confidence Meter-teknologi. Kanon för elektriska lågspänningsinstallationer, inklusive fotovoltaiska system och laddningspunkter för elbilar. 

Elektroskutts grundare Svante, som vissa kanske känner igen från hans medverkan i Draknästet (2022), visade upp Elektroskutts senaste produkt Stepps – ett miljösmart, flexibelt och tidssparande alternativ till traditionella buntband vid kabelinstallationer som enligt uppgift kommer att vara tillgängligt ”inom ett par månader”.  

”Vi har precis sålt den här [modellen] till Halmstadstravet”, sade Martin från Designlight om nya, modulstrålkastaren S22 – en IP66-klassad pjäs som kommer i tre utföranden med ljusstyrkor upp till 1 500 W. Ett riktigt trevligt alternativ för idrottsanläggningar och skidbackar, eller för applikationer inom industrin. 

Sändning pågår. En given publikfavorit på mässan var ”Elbranschens första och största podcast”, Elektrikerpodden, som spelade in två gånger om dagen. Bakom den populära podden, som snittar upp till 20 000 lyssnare, står elektrikerna (och kusinerna) Billy och Peter Fransson. 
 
 
SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.