Som handen i handsken

Nya 18V-maskiner med fokus på ergonomi från Makita.
Som handen i handsken

Verkningsgrad och prestanda i all ära, men om inte verktyget känns bra i handen kommer du inte att använda det. Hos Makitas nya 18V allround-maskiner, borrskruvdragaren DDF485 och slagborrmaskinen DHP485, har storleken minskats (vikten ligger på 1,5–1,8 kg beroende på typ av batteri) och handtaget gjorts bredare baktill för bästa möjliga ergonomi – vilket inte bara underlättar arbetet, utan även minimerar risken för värk och trötthet under de längre arbetspassen.

Båda maskinerna kommer dessutom med dubbel LED-belysning, 21 momentinställningar, XPT för ökat skydd mot damm och vattendroppar samt ett smart skyddssystem förlänger batteriets livslängd genom att stänga av maskinen om batterinivån blir för låg. Kapaciteteten ligger på 38 mm för trä, 13 mm för stål. Med slagfunktonen hos DHP485 kan du även jobba i betong upp till 13 mm.

Mer info hittar du på www.makita.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.