Skippa bytet

Marknadens första bultpistol med universalpatron från Hilti
Skippa bytet

Att tid är pengar är ingen nyhet. Och eftersom den här sektionen av tidningen trots allt handlar om nyheter så nöjer vi oss med att konstatera följande: Att kunna köra på med samma patron i bultpistolen när du går från ett material till ett annat är betydligt bättre än att behöva byta den.

Den maskin som åstadkommer det här konstycket är Hiltis nya arbetshäst DX 6, tillika marknadens första bultpicka med universalpatron. Stål, betong, innerväggsskenor, isolering, vattensäkring och formsättning. Med DX 6:an, som också kommer med ett intuitivt framåtriktat regleringshjul och Bluetooth-funktionalitet, är det bara att kötta på medan konkurrenterna rafsar runt efter kompatibla patroner – alternativt, ägnar sig åt dammiga infästningsmetoder som borrning/fastsättning. Sist men inte minst: För särskilt krävande applikationer finns även en kraftigare patron att tillgå. Läs mer på www.hilti.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.