https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Skärpta energikrav på flera VVS-produkter

Den 26 september i år skärptes ekodesignkraven för varmvattenberedare, värmepumpar och pannor som drivs med el, gas eller olja. Tidigare i sommar fick även professionell kyla skärpta krav.
Skärpta energikrav på flera VVS-produkter

För varmvattenberedare skärps kraven på energieffektivitet. Enligt Energimyndigheten innebär detta att bara de mest effektiva konventionella elektriska varmvattenberedarna i storlekar upp till XL kommer att kunna uppfylla kraven.

Större elektriska varmvattenberedare måste kompletteras med exempelvis solvärme eller värmepump. Utifrån en livscykelanalys blir det kostnadseffektivt att komplettera större varmvattenberedare med förnybara energikällor, menar Energimyndigheten.

Krav på utsläpp av kväveoxider

Varmvattenberedare får också skärpta utsläppskrav, vilket även gäller värmepumpar och pannor som drivs med el, gas eller olja. Det handlar om krav på utsläpp av kväveoxider (NOx). Läs mer om detta på Energimyndighetens webbsida, se länkarna till höger.

Skärpta krav även för professionell kyla

Den första juli i år fick även kylar och frysar för professionellt bruk skärpta ekodesignkrav. Det handlar bland annat om skärpta krav på kondensatoraggregat samt processkylaggregat.

 

Text: Louise Rosén

SKRIVEN AV
Svensk Byggtjänst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.