Säkert på taket

Det blir nog snö den här vintern också, och med snö kommer hurtiga längdskidåkare, bilköer till fjällen men inte minst - takskottning. Som kan bli onödigt dyrt.
Säkert på taket

Entreprenörföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för plåtslageri, ventilation och stål- och lättbyggnad. De har startat licensieringsutbildningen Skotta säkert som enligt deras hemsida är tänkt att motverka de skador för “mångmiljonbelopp som uppstår på grund av okunskap och slarv varje år”.
Oavsett om du är byggnadsplåtslagare och har skottat tak i 20 år eller är nyanställd fastighetsskötare och ska upp på en bostadsförenings tak för första gången så ska den fyra timmar långa utbildningen ge dig en ökad säkerhetsmedvetenhet – och minska skadorna på fastigheten. För detta har blivit en försäkringsfråga.
“De flesta av landets försäkringsbolag ställer numera krav på att fastighetsägare anlitar företag med utbildning och licens enligt Skotta säkert.” skriver Skotta säkert på sin. Det utbildningen tar upp är bland annat säkerhet på tak.
Ubildningens upplägg:
• Säkerhet på tak
• Säkerhet på gatan
• Metoder, verktyg, rutiner
• Kunskapsprov – kompetensbevis

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER