Säkert och lätt från Atlas

Den anrika gamla verktygskoncernen vill göra alla passionerade betongare glada - och inte minst få dem att känna sig säkra. 
Säkert och lätt från Atlas

Den nya serien bestående av Atlas Copcos modulbalk SVE/SVG, BG-glättare och strövagnen WTS830.

Tanken med deras lättare modulbalk SVE/SVG, som är ett lättviktskomplement till Atlas Copcos välkända tyngre modulbalk BT90, är att en ensam operatör kan montera och justera in modulbalken utan specialverktyg. Men även säkerheten står högt upp på företagets agend: Atlas Copco introducerar en helt ny serie betongglättare. Det finns bland annat ett död mans grepp som utgörs av en beprövad lösning som utlöses om operatören av släpper handtaget, antingen av misstag eller på grund av en olycka, och den stoppar garanterat glättaren inom 180°-200°, med god marginal innan handtaget har rört sig ett helt varv. Den uppfyller också utan problem de nya CE2015-standarderna. Ytterligare säkerhetsuppdateringar är att kåpan är fäst med en säker teknik som gör att operatören inte kan komma åt remmen av misstag och klingskyddsringarna har utvecklats för att göra driften ännu säkrare.

WTS830 är en ny handdriven strövagn på hjul som är lättare än jämförbara strövagnar och har en gallervals som förankrar påfärgningen på plattan och ger mindre dammbildning vid drift. Strövagnen är lätt att skjuta, och eftersom den inte ger några avgaser är den även säker för inomhusbruk.

Läs mer på: atlascopco.se

 

SKRIVEN AV
Niklas Natt och Dag
Värnpliktig fänrik, filosofie kandidat, kuverteringsmaskinsoperatör (nattskift), reporter, redaktör, seniorredaktör, chefredaktör, frilans, konsult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.