Säkerheten först

Två nya kompakta vinkelslipar från FLEX
Säkerheten först

Att FLEX nya vinkelslipar LB17-11 och LBE17-11 anländer med uppdaterade en uppdaterad ”Long Life”-motor som levererar 1 700 W med och ett tomgångsvarvtal på 11 500/min är förvisso ”starka papper” som Stefan Löfven skulle ha sagt. Men på DMH är vi framför allt imponerade av säkerhetsfunktionerna.

 

Mjukstart borgar för en säkrare start och mindre risk för överbelastning av nätet, en mekanisk broms stannar skivan inom 3,5 sekunder när du släpper brytaren och lägger ifrån dig maskinen. Kickback-stopp stänger ner motorn när skivan kniper fast i arbetsstycket och omstartsskydd hindrar att vinkelslipen oavsiktligt startar om efter strömavbrott. Avslutningsvis reducerar också Softvib-hantaget vibrationsnivåerna vilket både förbättrar rörelseförmågan och sparar på lederna.

 

Läs mer på www.flexscandinavia.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER
Det här är en annons | Till sajten >