Så vacker med spackel!

Många nya produkter på intåg i branschen, både när det gäller verktyg och spackel.
Så vacker med spackel!

Att spackla en vägg är en sak, men att spackla som hantverkarna som gör det till vardags är en helt annan. Där ställs andra krav på produkter, verktyg och slutresultat. DMH samtalade om ämnet med Göran Nordström. Han jobbar som distriktschef på ARDEX.

Det är en spännande bransch där det just nu händer en hel del. Många nya produkter gör intågande i branschen både när det gäller verktyg och spackel.

– Jag tolkar det som mycket positivt eftersom det håller hela branschen på tårna, säger Göran. Samtidigt tolkar jag det som att användarna blir mer och mer nyfikna på att hitta lösningar och jobba utanför den traditionella norm som gällt så länge inom målerisektorn.

Även inom ergonomi har branschen tagit stora kliv de senaste åren.

– Fler och fler företag skriver egna arbetsmiljöpolicys och man är mer medveten idag om hur man jobbar, menar Göran. Återigen tror jag personligen att det har mycket att göra med de nya generationer målare som kommer ut på arbetsmarknaden, som mycket mer kritiskt granskar de gamla traditionella arbetssätten i syfte om förbättring. Vi ser till exempel att intågandet av större och mer ergonomiska, så kallade jumbospacklar, blir vanligare och vanligare, och nya mer ergonomiska avlastningsgrepp har utvecklats för giraffsliparna för att minska tiden man behöver jobba över axelhöjd.

De rollbara spackelalternativen ökar i efterfrågan med varje säsong just tack vara de ergonomiska fördelarna. Att rolla upp spacklet ger mindre slitage på axlar, nacke, rygg och fingrar.

Läs hela reportaget här.

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.