Så tycker svenskarna om att köra bil med släp

Så tycker svenskarna om att köra bil med släp

Finns det ett parallellt universum? Kommer Thomas G:son klippa sig en dag? De existentiella frågorna kan hopa sig på livets vandring, och inte alltid får vi svaren. Men nu vet vi i vart fall svaret på en av vår tids största frågor: vad svenskarna känner kring att köra bil med släp.

Circle K har, tillsammans med Yougov, kartlagt svenskarnas inställning kring just detta och undersökningen visar bland annat att storstadsborna undviker släpet mer än de som bor på mindre orter och män har rejält mer självförtroende än kvinnor när det gäller att köra med släpet på.

Hela 40 procent av svenskarna är obekväma med att köra med släp och i Stockholm är siffran högst i landet (48 %). Av kvinnorna är det 57 procent som känner sig obekväma, medan hos männen är det enbart 25 procent. 

70 procent av svenskarna tycker sig kunna hantera släpet väl. Motsvarande bland kvinnor är 28 procent. Hela 32 procent uppger att det är backning med släpet som tar emot mest. På andra plats kommer parkering med släp (15%), följt av att koppla på och av släpet som 9 procent uppger som utmanande.
47 procent av kvinnorna respektive 11 procent av männen uppger att de aldrig har kört bil med släp. 

Undersökningen visar också att var fjärde person anser sig vara bättre än genomsnittet på att köra bil med släp (26 %), där 40 procent av männen jämfört med 12 procent av kvinnorna anser sig vara bättre än genomsnittet.

Hela undersökningen hittar du här.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.