Renta på rätt väg med hållbarhetsarbetet: “Vi är mycket stolta”

Renta på rätt väg med hållbarhetsarbetet: “Vi är mycket stolta”

Fler uthyrda maskiner än någonsin tidigare och uppnådda hållbarhetsmål. Det meddelar Renta i sin hållbarhetsrapport för 2021.

I rapporten framgår att Renta under 2021 förvärvade hundra procent av aktiekapitalet i Byggmaskiner-Gruppen AB samt knöt till sig tre ”strategiska depåer” i Norrköping, Linköping respektive Järfälla. Utöver detta öppnade man också fem nya depåer. 
Idag finns totalt 47 depåer i Sverige.

Enligt rapporten har Renta lyckats väl med sina uppsatta hållbarhetsmål. Fram till 2021 fanns, bland annat, ett mål om att miljövänlig diesel skulle stå för 90 procent av Rentas totala användning. Ett mål man enligt rapporten överträffat och ”går mot 100 % RME-inblandningen eller HVO100”.

MÅLET: NOLLUTSLÄPP

Renta skriver att man gått med i Färdplan 2045 under 2021, vilket innebär att man till 2045 ska ha netto nollutsläpp av växthusgaser 

”Vi är mycket stolta över vad vi lyckats åstadkomma under vår relativt korta tid som Renta. Med rapporten vill vi visa transparens ut mot våra anställda, kunder och leverantörer. Vi har kommit en bra bit på vägen men har en lång väg kvar att gå, denna rapport är ett steg på den vägen”, skriver Rebecca Långström, Kvalitet- och miljöansvarig på Renta i ett pressmeddelande.

* Här kan du läsa rapporten i sin helhet.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER