Renoveringsinfo.se på gång att lanseras

Nya webbtjänsten Renoveringsinfo.se ska bli ett dynamiskt forum för samlad kunskap kring renovering.
Renoveringsinfo.se på gång att lanseras

Nya webbtjänsten Renoveringsinfo.se ska bli ett dynamiskt forum för samlad kunskap kring renovering. Samarbetet mellan Svensk Byggtjänst och Renoveringscentrum lanseras senare i vår, men presenteras redan den 18 mars på Renoveringsdagen i Stockholm.
När hälften av Sveriges lägenheter är i behov av renovering är det viktigt att professionella bygg- och fastighetsaktörer effektivt får möjlighet att ta del av samlad kunskap kring renovering. Därför ligger lanseringen av webbtjänsten Renoveringsinfo.se senare i vår helt rätt i tiden.
– Renoveringsinfo.se blir det forum som behövs för att samla och sprida kunskap, nyheter, forskningsrön och praktiska erfarenheter kring renovering, säger Andreas Nyström, produkt- och utvecklingsansvarig för Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst.
Branschföreträdare involverade
Den nya webbtjänsten är ett resultat av samarbetet mellan Svensk Byggtjänst och Nationellt Renoveringscentrum vid Lunds Tekniska Högskola. Under utvecklingsarbetet har man involverat en lång rad branschföreträdare och relevanta referenter. Men det är under Renoveringsdagen den 18 mars i Stockholm som Renoveringsinfo.se presenteras för bygg- och fastighetsbranschen i bredare mening – och för första gången.
– Det är ett bra tillfälle att få in ytterligare synpunkter och önskemål gällande webben, säger Andreas Nyström.
Praktiska erfarenheter och forskning
Svensk Byggtjänst har också utvecklat och stärkt sin rapportering om renovering inom samhällsbyggnadsbranschen. Denna bevakning förs nu samman med en omfattande rapportering om innovation, forskning och utveckling från den akademiska världen via Renoveringscentrum.
Redan nu finns Renoveringsinfo.se i form av en temporär webb och det går att prenumerera på nyhetsbrev med utvalda renoveringsnyheter och inslag från Svensk Byggtjänst och Renoveringscentrum.
Webbtjänsten beräknas vara helt klar i månadsskiftet maj-juni.
Anna-Klara Fresk Aspegren

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.