Rätt längd på rätt sätt – Elma lanserar ny kabellängdsmätare

Rätt längd på rätt sätt – Elma lanserar ny kabellängdsmätare

Så vidare du inte vill jobba manuellt med måttband så finns det två huvudsakliga sätt att mäta längden på koppar- och aluminiumkablar: med reflektometer (TDR) eller genom resistensmätning. Den stora fördelen med det senare alternativet, som den här nya kabellängdsmätaren från Elma använder sig av, är dock att du inte behöver känna till signalhastigheten i kabeln, vilket man långt ifrån alltid gör när det kommer till installationskablar. 

Med Elmas nya kabellängdsmätare väljer du helt enkelt bara den standardiserade kabeltypen (alternativt kan kabelns kvadrat anges manuellt på vridomkopplaren från 0,15–240 mm2). Elma 6501 mäter sedan resistansen med en upplösning ner till 100 µΩ, och producerar tillförlitliga värden innan du ens hunnit kasta tillbaka måttbandet i verktygslådan.

Levereras färdig att använda ur boxen, komplett med 4-ledarmätsladdar, krokodilklämmor, batterier och manual.

Mer info hittar du på www.elma-instruments.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.