Ramirent tar steget mot en mer inkluderande bransch

Går med i initiativet "Sila Snacket"
Ramirent tar steget mot en mer inkluderande bransch

Det är ingen hemlighet att byggbranschen länge präglats av machokultur och en tuff jargong. Svenska maskinuthyraren Ramirent vill motverka denna kultur och går nu med i initiativet Sila Snacket.
– Vi hoppas kunna bidra till större mångfald inom branschen och till exempel attrahera fler kvinnor till branschen, säger Anna Klebe, CHRO på Ramirent.

Sila Snacket är ett initiativ som arbetar för en sundare och mer inkluderande arbetsplats. Initiativet fungerar som både ett ställningstagande, stöd och verktyg för att fler ska våga säga ifrån, eller stå upp, mot en orättvis alternativt exkluderande jargong på arbetsplatsen.

Genom att bära märket Sila Snacket kan företag ta ett konkret ställningstagande för en positiv förändring. Och det är precis vad Ramirent nu kommer att göra.

– Branschen behöver attrahera och rekrytera medarbetare från hela befolkningen och vi på Ramirent arbetar aktivt med hållbarhets- och jämställdhetsfrågor. Att genom Sila Snacket visa att vi står upp för en rättvis och välkomnande arbetsplats, oavsett vilken bakgrund, sexuell läggning eller kön man har, hoppas vi kunna bidra till större mångfald inom branschen och t ex attrahera fler kvinnor till branschen, säger Anna Klebe, CHRO på Ramirent i ett pressmeddelande.

“POSITIVA FÖRÄNDRINGAR”

På Ramirent kommer Sila Snacket uppmärksammas framöver.

– Vi på Ramirent kommer bland annat genomföra workshops, utbildningar och samtal för att engagera våra medarbetare i initiativet och vi tror att det kan leda till positiva förändringar för branschen framåt, säger Klebe.

Läs mer om Sila Snacket här.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.