https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Pigg italienare i lyckat samarbete

Kombinationen 125 hästar och dubbelturbo ger en riktigt pigg och effektiv bil, som är rolig att köra.
Pigg italienare i lyckat samarbete

Samtidigt som Fiat Talento är resultatet av något slags världsrekord i samarbete mellan biltillverkare är den en lyckträff för hantverkare – på både landsväg och i storstad.
Kanske har du redan koll? Men för dig som inte vet tillverkas Fiat Talento av Renault (Trafic) och är även en Opel Vivaro och ja, just det: en Nissan NV300. Och eftersom DMH har kört dem alla och gillade dem, så gillar vi förstås även Fiat Talento.
   Men vi står fast vid det vi tidigare sagt: dessa typer av samarbeten urvattnar varumärkena. Samtidigt konstaterar vi att du som hantverkare får en, eller hur man nu ser det, flera riktigt bra bilar att välja mellan. Ytterst lite skiljer bilarna åt, förutom små detaljer och emblemen på fronten och några andra ställen förstås.
   
Frågor om ekonomi
Vid denna typ av megasamarbeten borde hantverkarens val alltså handla om ekonomi. Några givna frågor du måste få svar på är: Hur skiljer sig bilarna i inköpspris och servicekostnader. Vilka garantier gäller för de olika bilmodellerna och hur ser utrustningsnivåerna ut? Det är frågor som kräver svar, innan du bestämmer vilken bil du tänker köpa.
   Talento finns i en rad modeller med dieselmotorer från 95 till 145 hästar, samtliga med sexväxlad manuell låda. Vi provkör skåpbilen med en 1,6 liters motor med 125 hästkrafter och dubbelturbo. En överraskande pigg och effektiv motor där dubbelturbon gör sitt. Accelerationen är enastående, anpassad för komfortabel körning, både på landsväg och i storstad. Ja, den är faktiskt i sin smidighet riktigt rolig att köra. Bilen är även lätt att parkera om du väljer till den suveräna backkameran med färgskärmen i backspegeln. Ett annat tillval att lägga en slant på är navigationen med 7-tums pekskärm. Lösningar som gör tillvaron i transportbilen enklare och roligare. Talento är inget annat än en modern skåpbil med köregenskaper som rejält närmar sig personbilskomfort.

Fiat talento motorhuv

En rad olika motoralternativ finns att välja bland. Samtliga på 1,6 liter, med enkel- eller dubbelturbo.


Välisolerad hytt
Plåtljudet som infinner sig när dörren stängs hänger dock inte ihop med bilens upplevda komfort och prestanda. Men det är förstås positivt att bilen känns välisolerad i hytten och mycket ljud från övrig trafik och bilens kontakt med vägen stannar utanför bilen. Backspegeln har döda-vinkeln-prisma, vilket ger ökad trafiksäkerhet vid filbyte.
Som skåpbil finns Fiat Talento med två axelavstånd, två längder och två takhöjder, men även som enkel- och dubbelhytt. Så lastmöjligheterna är alltså stora. Du som vill kunna lasta från bägge sidor kan köpa till en extra skjutdörr på vänster sida. De raka och rektangulära linjerna ger Talento en rymlig interiör och ett stort lastutrymme. För dig som behöver lasta extra långa prylar finns en genomlastningslucka under passagerarsoffan som ger lastlängder på upp till 415 centimeter (L1, 375 centimeter i L1).
Allt fler av dagens moderna transportbilar har smarta kontorslösningar. Även denna bil har det, med möjlighet att placera en bärbar dator och en platta för A4-papper på baksidan av stolen i nedfällt läge på den mellersta passagerarplatsen. Kanske är det pricken över i för en bil som absolut förtjänar en provkörning för dig med behov av ett mellanskåp.’
   
fiat 872x460
   
FAKTA Fiat Talento EKONOMI
Grundpris: 206 900 kr.
Första förhöjd leasingavgift: 33 104 kr
Leasingtid: 36 månader
Leasingavgift/månad: 2 983 kr
Restvärde: 49 656 kr
Bränslealternativ l/100 km (blandad körning): Diesel fr. 5,9
   
Övrig information
Komfort/känsla/köregenskaper: Mycket pigg och effektiv bil med komfortabel körkänsla
Säkerhet, grundutrustning i urval: Airbag förare, airbag passagerare, ESP – antispinn, ABS-bromsar, elektronisk bromsfördelning, hydraulisk bromsassistans och släpvagnsstabilisering
Tillval i urval: Automatisk klimatanläggning, extra skjutdörr (vä. sida), 17” lättmetallfälgar, silver, backkamera, nyckelfritt system, navigation med 7” pekskärm
Konkurrenter i urval: Renault Trafic, Opel Vivaro, Citroen Jumpy, Peugeot Expert
Motoralternativ: 1,6 l/95/120/125/145 hk/260/300/320/340 Nm
Lastutrymme: 5,2 – 8,6 m3
Växellåda: 6-vxl man.
C02-utsläpp i g/km: Fr. 155
Max lastvikt/dragvikt: 1050 kg/2000 kg
2- eller 4-hjulsdrift: 2WD
Webbsida: www.fiatprofessional.se/se/Modeller/Talento_Cargo
   
➔ Restvärdet beräknas på en uppgiven körsträcka av 3 000 mil/år. I leasingavgiften ingår även helförsäkring under leasingperioden, som omfattas av trafik, delkasko och vagnskadegaranti. Leasingen baseras på Wasa Kredit:s prissättning i april 2017. Kontakta gärna andra som erbjuder leasing för att jämföra. Alla priser och restvärdet är exkl. moms. För dagsaktuella priser, kontakta respektive leverantör.
   
plus
➔ Fantastisk komfort
➔ Bränslesnål
➔ Många tillval
➔ Smarta förvaringslösningar under passagerarsätena
minus
➔ Saknar strålkastarspolning
➔ Grund förvaringslösning för flaska
➔ Saknar sidokrockkudde på passagerarsidan
➔ Klockan släcks när tändningen stängs

SKRIVEN AV
Anders Myrdal
Bilfantast med stor fäbless för rock från det glada sjuttiotalet. Ansvarar bland annat för DMH:s provkörningar och sätter gärna tänderna i nya transportbilar. Och du, vi vågar nästan lova att du får tillbaka bilen i gott skick...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER