Panasonic släpper stryktålig hybrid

Är det svårt att skriva ner saker på papper när det är blött? Eller är du kanske rädd för att använda din mobila enhet i regnet, eller när det är 20 minus? Då kan Panasonics nya Toughbook CF-20 vara något för dig.
Panasonic släpper stryktålig hybrid

DMH har varit och känt på Panasonic Toughbook CF-20, den japanska jättens nya stryktåliga hybrid. Med stryktålig hybrid menas att den tål saker som dyker upp i vardagen såsom smuts, stötar och hög kyla, och kan användas som både laptop och platta.

Då den är såpass robust och stryktålig kan man tänka sig att den ska vara tung, men icke. Panasonics nya satsning väger in på 1,76 kilo och utan tangentbord 950 gram. Lätt och robust, alltså.

Hybriden går under parollen hållbar IT vilket i det här fallet betyder att det finns ett långsiktighetstänk i produkten. Den är inte en del av slit och släng-samhället utan ska hålla länge. Garantin är på tre år men den förväntade livstiden ligger på mellan fem och åtta. Därför får enheten, enligt Panasonic, också kosta lite mer. En CF-20 går på cirka 30 000 kronor beroende på konfiguration, men kan inte bli årets julklapp eftersom den börjar säljas först i februari 2016

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER