Översikt ruggade mobiler

EN ”semi-ruggad” ip67-klassad lur för under 1 500 kronor eller ett vädertätat flaggskepp med värmekamera, lasermätare och luftkvalitetssensor? VI har sett över de senaste mobilerna för tuffa tag och krävande arbetsmiljöer.
Översikt ruggade mobiler

RUGGADE MOBILER hörde länge till en udda, svindyr och väldigt nischad del av mobiltelefonmarknaden som relativt få utanför tech-nördar och yrkesfolk inom tung industri brydde sig om. Gick luren sönder fick man helt enkelt laga eller ersätta den, även om det kanske vart dyrt i längden. Och att ta med den på ett krävande arbetspass var få hantverkare förunnat. 

Sist vi kollade på ruggade mobiler var i DMH #3, 2016. Sedan dess har inte bara de ”vanliga” tillverkarna rullat ut ett helt gäng halvruggade alternativ till sina produkter för yrkesfolk och konsumenter med oömma livsstilar. De riktigt tunga tillverkarna som Caterpillar, Dewalt och Runbo har också trimmat sina pansarvagnar med bättre kapsling och spännande teknik. Samtidigt har en och annan ny spelare också dykt upp på arenan. 

En ruggad smartphone bör rimligtvis bedömas på två sätt. Dels på sin tålighet och hur kapslingen påverkar den praktiska hanteringen, och dels på sina kvalitéer som smartphone i allmänhet. 

Även om relativa prestandan hos dagens ruggade mobiler är betydligt bättre än för ett par år sedan så är specsen även hos de bästa modellerna fjärran från de bästa ”vanliga” telefonerna. Med det sagt, ska du prompt ha en riktigt jäkla snabb lur eller den bästa kameran på marknaden är det inte en ruggad telefon du ska ha. Men behöver du en vettig enhet som klarar damm, vatten och att bli tappad på oförlåtande underlag lär du säkerligen kunna hitta en favorit bland de sju lurar vi tittat närmare på. 

Vi har även en gång för alla rett ut vad telefonernas IP-klassning och standarden MIL-STD-810G egentligen står för, och vad som skiljer de olika typerna av förstärkt glas som tillverkarna använder.

Läs hela översikten här.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.