Organisera mera

Det är inte varje dag en ny övergripande branschorganisation ser dagens ljus. Men idag slår Svensk Byggplåt upp portarna till sin nya hemsida och vill samla alla led under samma tak: leverantörer, grossister och plåtslagare.
Organisera mera

Organisationen tar ett ovanligt grepp när de väljer att bryta uppdelningen arbetsgivare/arbetstagare. Uppdraget däremot är ingen stor överraskning, att ”aktivt arbeta för att stärka och lyfta fram plåtens unika och förträffliga fördelar som byggnadsmaterial samt att underlätta hela projekterings- och byggprocessen för den som väljer byggplåt.” – Framtidens byggande ställer högre krav på miljö, hållbarhet och flexibilitet. Byggplåten har just alla de förutsättningarna. Vi vill att fler ska upptäcka byggplåtens möjligheter och fördelar och uppdatera den allmänna synen på byggplåt uppdateras, skriver Svensk byggplåts ordförande (tillika VD för  Entreprenörföretagen) Johan Lindström, på deras hemsida.

I höst kommer organisationen släppa en tidning med arkitekturfokus. Den tidningen kommer att fokusera på – just det – byggplåt. Målet är att inspirera och informera arkitekter, fastighetsägare och byggherrar om byggnadsplåtens möjligheter och fördelar.

Dessa bolag ingår i Svensk Byggplåt:
ArcelorMittal
Bevego
Dala-Profil
Entreprenörföretagen
IB-Metall
Lindab
Outokumpu
Plannja
Prefa
Rheinzink
SSAB

 

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER