Nytt flaggskepp inom radiostyrd bergborrning från Epiroc

Nytt flaggskepp inom radiostyrd bergborrning från Epiroc

Vilket monster! Möt SmartROC T25 R, Epirocs nya flaggskepp när det kommer till radiostyrd bergborrning. Som du säkert kan gissa är specs-listan lång här, men för att summera så handlar det om en maskin med ett brett användningsområde, fina terrängegenskaper och ett smart kontrollsystem (RCS) som hjälper till att minimera borriggens bränsleförbrukning.

Att maskinen dessutom använder en betydligt mindre mängd hydraulolja än jämförbara borriggar är såklart kanon för klimatet.

De tillgängliga bomvalen erbjuder en svängradie på 45/45 eller 90/90, och kan kombineras med ett 5,5 eller ett 6,1 meters bomsystem – vilket ger maskinen en täckarea på 28 respektive 45 m2. Bomsystemet är i sin tur kopplat till en rotationsenhet med 360 graders matarrörelse och en bomgeometri som gör det möjligt att borra precis intill riggen.

Läs mer på www.epiroc.com/sv-se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.