Nytt flaggskepp i 5-tonsklassen

Nytt flaggskepp i 5-tonsklassen

Var du på Svenska Maskinmässan på Solvalla i juni? Kul, det var såklart vi på DMH också. En maskin du kunde se i Maskinos monter under evenemanget var Kubotas nya flaggskepp inom minigrävare, KX060-5. Enligt Maskino så handlar det om en grävare som ”förmodligen har branschens bästa stabilitet och styrka för klassen”. 

Mycket annat kan sägas med säkerhet. Som att KX060-5 har begåvats med en helt ny design till exempel. Det inkluderar bland annat en större, ljudisolerad hytt med LED-belysning, backkamera samt ny modern instrumentering med sju tums LCD-display varifrån det är möjligt att styra hydraulflödet och övervaka driftinformation samt viktiga systemmeddelanden.

Dieselpartikelfilter som standard och steg V-motorer som uppfyller de senaste miljökraven är inte fel det heller. Mer info och alla specs hittar du enklast på www.maskino.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.