https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Nya tuffare regler kring tak

Som en del av regeringens och branschorganisationernas åtagande att skruva åt säkerhetsproblemen i bygg- och hantverksbranschen skärps nu reglerna för dig som inte jobbar längre tider på tak.
Nya tuffare regler kring tak

Det är Taksäkerhetskommittén som nu lanserar en ny branschstandard för att höja säkerheten för de yrkesgrupper som har taket som sin arbetsplats. Det skriver bland andra Byggnyheter. Standarden föreskriver bland annat arbetsplattformar för sotare, och vajer eller skena längs med gångbryggor där takarbetaren kan koppla sin livlina. Från och med 1 januari 2015 kommer Arbetsmiljöverket dessutom att ta ut sanktionsavgifter för de arbetsgivare som inte ser till att de anställda följer föreskrifterna.

Standarden är tänkt att förbättra arbetsmiljön för dig som är plåtslagare, snöskottare, sotare, eller montörer av olika slag. De vill säga de yrkesgrupper som arbetar så kort tid på taket att skyddsräcke, hängbrygga eller byggnadsställning inte är relevant.

 

“Vilka i hela henriksdal är Taksäkerhetskommittén?”

Plåtslageriernas Riksförbund, Entreprenörsföretagen, Byggnads, Kommunal och Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund och Almega ingår i Taksäkerhetskommittén.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.