Nya kollegor?

Plåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie på 30 000 kr
Nya kollegor?

Att lärlingssystemet är en av de viktigaste kuggarna i rekryteringsförfarandet för Sveriges byggföretag kan ju de flesta seriösa entreprenörer skriva under på. Men att ta sig an en lärling kräver också att företaget kan avsätta en hel del tid och resurser innan man har en någorlunda självgående medarbetare.

Utöver de statliga stöd som redan finns i dagsläget lanserar nu plåtslageri- och ventilationsbranschens organisation PVF Yrke & Utbildning en lärlingspremie på 30 000 kr exkl. moms till plåtslageri- och ventilationsföretag som tecknar ett utbildningskontrakt som leder till att lärlingen avlägger sin yrkesexamen och uppnår yrkesarbetarstatus. Om lärlingstiden är fördelad på flera utbildningskontrakt i olika företag fördelas premien enligt timmarna för de olika kontrakten. För att ansöka behöver företaget ha kollektivavtalet för Plåt och Vent.

Läs mer på www.pvf.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.