Ny rapport: Mirka har halverat sina koldioxidutsläpp

Ny rapport: Mirka har halverat sina koldioxidutsläpp

Mirka har gjort betydande framsteg i sitt hållbarhetsarbete. Det visar företagets nya hållbarhetsrapport för åren 2021-2022 där, bland annat, koldioxidutsläppen minskat med 56 procent.

Mirka var det första företaget i ytbehandlingsbranschen att kontinuerligt arbeta med hållbarhet. Företagets färska hållbarhetsrapport visar att det jobbet går fortsatt stadigt framåt, även om de senaste åren inneburit utmaningar i form av höga energi- och bränslepriser, ansträngda logistiksystem och sociala restriktioner orsakade av pandemin.

– Att skapa hållbarare produkter och verksamhetsprocesser tar tid och därför är jag glad över att vi började med vårt hållbarhetsarbete så tidigt. Våra hållbarhetsinvesteringar innebär också att vi är bättre förberedda för kriser. Vi hade hunnit implementera motståndskraftiga lösningar redan innan pandemin och kriget i Ukraina bröt ut och klarade således av de senaste årens utmaningar väl, säger Stefan Sjöberg, vd för Mirka i ett pressmeddelande.

“HÅLLBARA ENERGILÖSNINGAR”

Under 2021-2022 minskade Mirka sina koldioxidutsläpp med 56 procent och man har också invigt en CO2-fri fabrik i Jakobstad, Finland, som grundar sig på geoenergi från jordvärmehål.

– Själva lösningen är i sig mycket intressant och ett fint exempel för hur man till största möjliga utsträckning skapar hållbara energilösningar, säger Stefan Sjöberg.

Just i Finland har Mirka under 2022 satsat på fossilfri el från vattenkraft till alla sina produktionsanläggningar. De finska anläggningarna drivs nu helt av fossilfri el.

Värt att nämna är också att Mirka minskat sina flygtransporter med 30 procent under 2022.

Du kan läsa hela Mirkas hållbarhetsrapport här.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.