Ny lösning för avlastning vid arbete ovanför huvudet

Ny lösning för avlastning vid arbete ovanför huvudet

Efter lanseringar som svenska Bioservos Ironhand (2020) och Hiltis prisvinnande HA EXO-O1 (2021) är Festool nästa tillverkare att lansera ett exoskelett.

ExoActive heter den här batteridrivna, aktiva 18V-modellen som enligt uppgift ska kunna avlasta axlarnas främre muskulatur med upp till 30 procent (motsvarande en kraft på upp till 50 N per arm) – till exempel vid arbete som målning, tapetsering eller montering av gipsskivor.

ExoActive är lika lätt och bekvämt att bära som en normalstor ryggsäck, och kan dessutom enkelt ställas in efter kroppsstorlek. Välj mellan tre förutbestämda arbetsområden: arbete från höften och uppåt, arbete från bröstet och uppåt samt arbete ovanför huvudet.

När du inte längre behöver det extra stödet kan systemet pausas med ett knapptryck. Plus i kanten för att alla textil- och remdelar är avtagbara och tvättbara.

ExoActive finns hos utvalda återförsäljare under 2023.

Läs mer på www.festool.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.