Ny, klimatsmart fästmassa från Alfix 

Ny, klimatsmart fästmassa från Alfix 

Efter succén med Svanen-märkta fästmassan Alfix ProFix Plus, som rullades ut förra året, var förväntningarna med rätta höga på Alfix senaste lansering: den dammreducerande fästmassan Letfix Plus.

Och visst, genom att optimera tillverkningsmetoder, val av råvaror samt användning har Alfix åter lyckats pressa CO2-avtrycket – och möjliggjort att en mindre mängd produkt kan användas till samma yta. Som jämförelse räcker en 15 kg Letfix Plus-påse till lika många kvadratmeter som en 18–25 kilospåse av jämförbara produkter.  

Men det stannar inte där. Alfix LetFix Plus-påsarna är dessutom delvis tillverkade i återvunnen plast, vilket minskar CO2-utsläppen från förpackningen med 90 procent jämfört med den tidigare Alfix-påsen. Som produkt har Alfix LetFix Plus ett riktigt fint häng och en lättarbetad konsistens, och har även tilldelats Svanen-märkning, samt märkningen EMICODE EC1 PLUS.

Läs mer på www.alfix.com/se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.