Nu börjar inbrottssäsongen

Slå två flugor i en smäll och ta chansen till lite merförsäljning samtidigt som du skyddar kunden med säkerhetsglas.
Nu börjar inbrottssäsongen

1,2 procent av hushållen i Sverige uppgav att de utsatts för bostadsinbrott under 2013. Under 2014 anmäldes omkring 22 400 bostadsinbrott – en ökning med sex procent jämfört med året innan. De flesta inbrotten sker via fönster då de oftast är mer skylda från vägen nära huset och grannarna. Därför slår nu Morups fönster ett slag för deras säkerhetsklassade fönster
– Ett säkerhetsklassat fönster är i dag den bästa försäkringen mot att någon bryter sig in, säger Pontus Edgren, marknadsansvarig på Morups fönster.
Han trycker på att på Morups fönster är alla fönster klassade och godkända enligt säkerhetsklass RC 2 , en EU-standard för hur fönster ska testas. Ett av de tre testen är det fysiska inbrottsförsöket. Det innebär att fönstret ska klara av ett angreppstest med serie olika verktyg. Bland annat en 30 centimeter lång skruvmejsel, kilar och bågfil. Fönstret angrips i tre minuter på varje låspunkt.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.