Missade du Nordbygg i år?

Nordbygg 2018 samlade över 900 utställare och besöktes av tiotusentals personer. Om du inte hade möjlighet att besöka branschens största mässa själv, så kan du ta del av ett axplock av årets nyheter här!

Knpiex 872

Verktygstillverkaren KNIPEX hade tagit hjälp av svenska C2 Vertical Safety för att visa sitt verktygssäkringssytem KNIPEX Tethered tools som i dagsläget är tillgängligt för en stor del av företagets tänger och isolerade tänger. Vi firade ned Anna Lundh (C2) från taket och tog en bild tillsammans med Oded Avuka (KNIPEX).

Huqvarna

I slutet av 2017 vart det klart att Husqvarna köpte upp Atlas Copcos betong- och kompakteringsverksamhet. Under 2018 kommer därför flera av Atlas Copcos produkter få en ny Husqvarna-kostym. Marcus Ahlgren visade oss bland annat den bensindrivna plattvibratorn LT 5005 som kommer att finnas tillgänglig i slutet av juni 2018.

power tools 872

Mässans ”Don’t bring a knife to a gunfight”. Peter Persson från Power Tools med en av de nya kapsågarna från Hycon.

Brubakken

Hos BRUBAKKEN fanns möjlighet att testa ett gäng smidiga vertikal- och saxliftar från JLG. Jonas Gavelin visade oss bland annat nya JLG Ecolift 2.2 som kan köras helt utan olja, batterier eller hydraulik.

HTC

En man och hans maskin. Björn Jeansson från HTC med det senaste tillskottet i företagets DURATIQ-serie med golvslipmaskiner DURATIQ 5 som är tänkt att ersätta trotjänarna HTC 420 och HTC 500.

Wurth 1

Temat för Würth på Nordbygg var lösningar för att spara hantverkare tid och pengar. Thomas Standfuss visade bland annat det mobila låsbara skåpet ORSYsmart, en smidigare variant av företagets ORSYtainer-koncept.

Fristads 872 bred

Fristads monter var en av de mest populära på mässan. Här fanns möjlighet att testa skidskytte, vinna biljetter till skidskytte-VM i Östersund 2019 och träffa de nyblivna guldmedaljörerna från OS i Pyeongchang Jesper Nelin och Hanna Öberg. Självklart bjöds det även på en del produktnyheter som den relekterande vinterjackan 4917 RLX (kommer till hösten 2018) och en av vårens snackisar – ”mjukisbyxan” 2086 CCK.

Blåkläder 872 bred

Som vanligt fanns det gott om tävlingar på mässan. Hos Blåkläder kunde du till exempel mäta dina krafter i ”Hammer Banger” där det gällde att flytta en stor stock genom att kötta på den med en slägga och vinna biljetter till metalfestivalen Hellfest i Clisson, Frankrike (22–24 juni) genom att hänga så länge som möjligt i den slitstarka hantverksbyxan 1530. Blåkläder visade också sitt nya damsortiment och en del nytt inom flamsäkert.

Bosch

Per Granqvist från BOSCH var inte helt bekväm med att bli fotograferad, men tog självklart ”one for the team” för att presentera den nya avståndsmätaren Bosch GLM 120 C med Bluetooth och 5 megapixels färgdisplay som släpps i maj 2018.

<c/enter>

Guide 872 bred

Hos GUIDE fanns möjlighet att testa klättring, och självklart också prova ett gäng lätta arbetshandskar i smarta material. GUIDE presenterade även en ny användarvänlig app som gör det lättare för hantverkare att välja rätt handskar.

Hitachi bildspel 872

Hitachi presenterade en rad nyheter inom sin nya 36V Multivolt-plattform. Diana Carlsson lät oss bland annat klämma på nya versioner av slagborrmaskiner, vinkelslipar, mutterdragare, cirkelsågar och kombihammare som kommer att lanseras i oktober 2018. Hitachi tog också tillfället i akt att meddela att man, efter att ha sålt sin verktygsverksamhet till den stora private equity-fonden KKR i juli 2017, nu kommer att byta namn till HiKOKI.

DeWalt 872

Dewalt presenterade som väntat ett gäng nyheter baserade på det nya batterisystemet XR FLEXVOLT. Pontus Zedin visade oss bland annat världens första batteridrivna 54V-blandare DCD240 med en effekt motsvarande 2000W.

Milwaukee 872

Milwaukee bjöd på en rad nya kraftfulla 18V-verktyg. En av Tobias Jönssons favoriter var enhandstigersågen M18 FHZ-502X.

DePalma Workwear, som för övrigt hade en av mässans snyggaste montrar, tog hjälp av Arge snickaren-profilen Magnus ”Mange” Kvaernå för att visa upp produktnyheter som jackan DUTY (bilden) och den slitstarka arbetsbyxan BOSS med 4-vägs stretch.

Wurth bildspel 872

Würth har två sköna produkter som lär vara intressanta för flera av er. Dels ett fogskum, PURlogic Zero, samt ett konstruktionslim, MS Instant Power. Med konstruktionslimmet fick man testa att fästa tegelstenar på en vägg, tegelstenen fastnade på bara några få sekunder!

dav

Hos Ramirent kunde man i den digitala världen känna på hur det känns att ratta runt en dumper. Tänk vad roligt man kan ha med en simulator!

dav

Hos Husqvarna kunde man leva ut sina drömmar som virtuell arborist. Med ett par VR-glasögon var målet att såga loss ett gäng grenar. Kortast tid vann. Redaktionens bästa tid var 34 sekunder, slog du det bjuder vi på en virtuell puss.

dav

Göm trallskruven med denna nya manick från FAST. Det som särskiljer den här är att man även kan skarva med den. Bra va?

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER