New kid on the block

Volvo presenterar en ny hjullastare
New kid on the block

Nu finns en nedbantad version av Volvo L60H. Den heter Volvo L60H Light Duty och riktar sig till den som inte kräver lika mycket kraft eller tyngd, utan att för den sakens skull kompromissa på kvalité eller tillförlitlighet. Det som skiljer maskinerna åt är en mindre dimension på hjulen, kortare och lättare motvikt och andra skärmar som ger bättre runtomsikt. Resultatet är en mindre och lättare maskin än sitt syskon.

Drivlinan är samma sex-liters dieselmotor som sin större motsvarighet och har en counter shaft-transmission som tåla höga påfrestningar. Med sin 100-procentiga differentialspärr på framaxeln får den enastående grepp och dragkraft på mjuka och hala underlag.

Föraren har varit i fokus under konstruktionen. Volvos branschledande förarhytt har oslagbar runtomsikt, låga buller- och vibrationsnivåer och en effektiv klimatkontroll. 90 procent av luften i hytten återcirkuleras genom huvudfiltret som avlägsnar damm kontinuerligt. Med en topphastighet på 46 km/h smiter du dessutom lätt undan om du glömt köpa med dig fika till kollegorna. Mer information finns på www.swecon.com

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.