Mutterdragare för trånga lägen

Mutterdragare för trånga lägen

En av världens största tillverkare av kraftverktyg, amerikanska Ingersoll Rand, har tagit fram två kompakta pneumatiska mutterdragare för trånga utrymmen.
35Max och 15QMax är kompakta men starka dragare som tekniker och maskinister kan använda för att snabbt lossa eller skruva fast en rad olika fästdon på trånga ställen.
– Fästpunkterna i fordonschassin blir allt trängre och det är svårt att komma åt områden som behöver underhållas eller repareras med vanliga slagverktyg”, säger Michael Cafferty, produktchef för Ingersoll Rand Power Tools.
Varje verktyg har tre effektlägen liksom maximalt lossdragningsmoment i alla lägen, så att tekniker kan sätta fast och lossa fästdon på många olika utrustningar och fordon. Effektreglaget och fram- och tillbakaknapparna är placerade på baksidan av verktyget så att det är lätt att manövrera med en hand på trånga ställen.
Den nya ergonomiska utformningen och ”Twin Hammer”-mekanismen reducerar vibrationerna för att ge användaren bättre kontroll vid användningen.
Båda verktygen väger 1,09 kg och är 117 millimeter långa.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.