Mindre klinker, mer kalksten

Miljövänligare bascement från Cementa
Mindre klinker, mer kalksten

Klinker och flygaska, är det ingredienser som ligger dig särskilt varmt om hjärtat när det kommer till att välja bascement till jobb som platsgjutna och prefabricerade bjälklag och väggar? Om inte föreslår vi att du kollar in Cementas nya produkt Bascement Slite som tack vare en högre andel kalksten och mindre klinker ger en förbättrad klimatprofil och mindre koldioxidutsläpp vid tillverkningen – med de tekniska egenskaperna intakta, ska sägas.

Den nya sammansättningen gör att Bascement Slite klassas som ett portlandkalkstenscement, men kommer i övrigt att kunna användas för alla vanliga applikationer som Cementas befintliga bascement. Då cementindustrin fortfarande står för nästan 20 procent av Sveriges totala klimatpåverkande utsläpp känns det minst sagt välkommet.

Läs mer på www.cementa.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.