Miljösmarta aluminiumstegar från Wibe Ladders

Miljösmarta aluminiumstegar från Wibe Ladders

Aluminiumproduktion är inte direkt vad Greta Thunbergs drömmar är gjorda av, om vi uttrycker oss så. Och sett till energiförbrukning och utsläpp så är det framför allt det sista tillverkningssteget, då aluminiumoxid utvinns till ren aluminium i koleldade smältverk, som är ”Svarte Petter” i ekvationen. 

Men det finns alternativ. Genom att samarbeta med reviderade och godkända smältverk som endast använder el från förnybara källor har Wibe Ladders kunnat plocka fram ”Världens första gröna aluminiumstegar”, en serie produkter med gula detaljer där koldioxidavtrycket från smältverken har kunnat kapas med hela 75 procent, motsvarande totalt 13 000 ton CO2 per år.

Men det slutar inte där. Redan nu flaggar Wibe Ladders för att ”ursprungsmärkt aluminium” är på ingång under 2022. Mer info hittar du på www.wibeladders.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER