Mestergruppen förvärvar XL-BYGG Nykvarn: “Tydligare profil mot proffsmarknaden”

Mestergruppen förvärvar XL-BYGG Nykvarn: “Tydligare profil mot proffsmarknaden”

Från och med den 30 januari går Mestergruppen in som ägare av XL-BYGG i Nykvarn.
– Vi ska ge en förstklassig service och tillgänglighet för våra kunder och handlare genom att fortsätta utveckla vårt värdeskapande erbjudande, säger Henrik Markkula, strategidirektör på Mestergruppen.

XL-BYGG Nykvarn ligger strategiskt viktigt och förvärvet är en del av kedjans pågående Stockholmssatsning.

– Vi fortsätter vår expansionsresa för XL-BYGG i Stockholmsregionen. Vi ska ge en förstklassig service och tillgänglighet för våra kunder och handlare genom att fortsätta utveckla vårt värdeskapande erbjudande. Nykvarn kommer nu också att få en ännu tydligare profil mot proffsmarknaden i samband med att Mestergruppen träder in som ägare, säger Henrik Markkula, strategidirektör på Mestergruppen i ett pressutskick.

Mestergruppen har med förvärvet av XL-BYGG Nykvarn avsikten att ta in nya delägare och entreprenörer för att bygga upp och utveckla verksamheten.

– Vi har en tydlig ambition att tredubbla omsättningen inom 2 år. Vi är nu ute och söker entreprenörer som vill ta chansen att driva en riktig bygghandel tillsammans och vara med på vår fortsatta tillväxtresa, säger Carl Littlewood, kedjechef på XL-BYGG.


Carl Littlewood, kedjechef på XL-BYGG.

XL-BYGG har en förhoppning om att nya entreprenörer ska vara på plats inom halvårsskiftet. Under tiden kommer XL-BYGG Nykvarn vara i drift som vanligt.

– Vi kommer som sagt att fortsätta vår satsning, bland annat kommer vi att stärka upp teamet ytterligare och även göra investeringar i anläggningen. Förvärvet ligger i linje med vår tillväxtstrategi och resultaten märks tydligt. Vi växer mer än marknaden och vi har slagit marknaden tolv månader i rad, säger Littlewood.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.