Mer hjälp och bättre komfort

Ny version av Hiltis passiva exoskelett
Mer hjälp och bättre komfort

Hiltis passiva exoskelett EXO-O1, som lanserades i början av 2023, kommer du säkert ihåg? Efter att produkten nu har hunnit användas av yrkesgrupper såsom målare, byggare och installatörer under året kommer Hilti med en ny och förbättrad version av den innovativa produkten.

Nya EXO-S bygger som tidigare på en teknik baserad på mekaniska kablar som förflyttar belastningen från axlarna till höfterna vid arbetsmoment ovanför axelhöjd. Med det nya skelettet kan denna belastning minskas med hela 60 procent, jämfört med 30 procent som hos föregångaren.

Själva designen har också gjorts mer funktionell, mer komfortabel att bära samt lättare att anpassa till olika kroppsformer/användare. Ett exempel är att skelettet numera kan utrustas med ett justerbart nackstöd för de mest krävande arbetsuppgifterna.

Mer info hittar du på www.hilti.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.