Markvibrator för 12–26-tons-grävmaskiner

Markvibrator för 12–26-tons-grävmaskiner

Ett allt vanligare arbetssätt vid markkomprimering är att använda sig av markvibrator i kombination med grävmaskin. Inget konstigt med det. Det behövs mindre maskiner/redskap, arbetet blir effektivare, och framför allt säkrare, eftersom ingen behöver vara nere i schaktet. 

Engcons nya markvibrator PC6000 är särskilt framtagen för grävmaskiner i storleksklassen 12–26 ton, och anpassad för att användas med tiltrotator, en egenskap som gör det betydligt enklare att jobba runt slänter och brunnar utan att behöva flytta själva grävmaskinen.

Hydrauliken kopplas automatiskt med snabbfästessystemet EC-Oil. Lågt flödesbehov (från 55 l/min) gör också att PC6000 går att driva via tiltrotatorns extra hydraulik. Du som är peppad på ett exemplar får dock ge dig till tåls till hösten 2022, då det är sagt att serieproduktionen ska komma igång. Tills dess är det bara att hålla utkik på www.engcon.com/sv_se.

* Se en demonstrationsfilm på PC6000 här.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.