Manitou släpper eldriven version av populär teleskoplastare

Manitou släpper eldriven version av populär teleskoplastare

Efter tillverkare som bland andra Volvo, Avant och Multiloader är Manitou nästa tillverkare att lansera en eldriven lastmaskin. Och i det här fallet är det en elektrisk version av en verklig storsäljare, nämligen teleskoplastaren MT625.

MT625e, som premiärvisades av Scantruck på Bauma-mässan i Munchen i höstas, kommer enligt uppgift att kunna matcha sin dieseldrivna föregångare sett till essentiella parametrar som hastighet, styrka, räckvidd och kapacitet – fast helt utan avgaser och motorbuller då såklart, vilket också öppnar för möjligheter att jobba på fler arbetsplatser.

För dig som inte har specsen för MT625:an i färskt minne, så pratar vi en lyfthöjd på 585 cm, en räckvidd på 340 cm och en kapacitet på 2 500 kg. Drifttiden ska enligt Manitou ligga på ”upp till en hel arbetsdag”. Batteriet ska kunna laddas till fullt på 130 min med en 9 kW snabbladdare, eller alternativt ”över natten” med standardladdare.

Läs mer på www.scantruck.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.