Maffigaste Ford-lastaren finns Over there

Maffigaste Ford-lastaren finns Over there

Tycker du att stora Ford Transit har en alldeles för klen motor? Då kan du importera den från USA – med en betydligt starkare diesel under huven.

Den lanserades 2014 och är redan en säljsuccé. Nya generationen stora Ford Transit. Men av någon anledning bjuder Ford inte Europakunderna på den allra finaste motorkonfekten.

Den smidiga och vridstarka raka dieselfemman på 3,2 liter och 200 hk/470 Nm, som fanns i förra generationen Transit och fortfarande går att få i pickupen Ranger, erbjuds nu bara till köparna i Nordamerika, Australien, Nya Zeeland samt ett antal andra länder i Asien och Afrika.

Svenska och europeiska kunder som vill ha maximalt med vridmoment i sin Transit-buss får hålla tillgodo med den största turbodieselfyran på 2,2 liter och 155 hk/350 Nm. Så vridmoment-törstiga Transit-ägare får fortsätta sukta, eller importera sin egen Transit från Over there. Något som förstås inte är gratis, men det finns flera firmor i Sverige som är specialiserade på import av nya och begagnade USA-bilar.

I USA säljs Transit med dels två olika V6-bensinare under huven, varav den ena andas med dubbelturbo. Dieselalternativet i USA är Fords raka femma på 3,2 liter, som i USA-versionen lämnar 185 hk och 470 Nm i kombination med bakhjulsdrift. Det är prestanda som bara två andra skåpbilar på Sverigemarknaden kan matcha – Mercedes storlastare Sprinter med V6-dieseln på 190 hk/440 samt Iveco Daily med största motorn, en dieselfyra på 3 liter och 205 hk/470 Nm.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER