Lindab levererar världens första ventilationskanaler i fossilfritt stål till byggprojekt

Är framställt med hjälp av HYBRIT-teknologi
Lindab levererar världens första ventilationskanaler i fossilfritt stål till byggprojekt

Ventilationsbolaget Lindab kommer att leverera världens första ventilationskanaler tillverkade av fossilfritt stål till ett innovativt byggprojekt i Lund.

Fastighetsbolaget Vectura utvecklar och driver projektet i Lund och entreprenaden görs av Skanska. Målsättningen är att fastigheten, som är på 24 000 kvm och bland annat kommer inrymma kontors- och forskningslokaler, ska certifieras enligt LEED Gold.

Det fossilfria stålet kommer från SSAB och är framtaget med hjälp av en så kallad HYBRIT-teknologi.

Lindab är en av få leverantörer som fått en testleverans, vilket gör det möjligt att leverera produkter flera år före den planerade ordinarie produktionen av fossilfritt stål, som beräknas till 2026.

– Vi är mycket stolta över Lindabs bidrag till fastigheten i form av en kilometer ventilationskanaler i SSAB:s fossilfria stål. Det är ytterligare ett steg i rätt riktning för att minska både vår egen och våra kunders klimatpåverkan, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab i ett pressmeddelande.

“MER HÅLLBAR BYGGBRANSCH”

Matilda Isaksson, hållbarhetschef på Lindab:

– Genom att använda SSAB:s fossilfria stål i våra ventilationskanaler stödjer vi en mer hållbar byggbransch. Detta projekt är ett bevis på vad som kan uppnås genom innovation och samarbete.

Installationen av de fossilfria ventilationskanalerna samt övriga ventilationsprodukter i projektet görs av företaget K Vent.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.