Lill-Transit, nu i GTI-version

Lill-Transit, nu i GTI-version

Sugen på att chiptrimma firmabussen och styla upp den lite? Ford besparar dig gärna besväret – i form av en stylad och trimmad version av Transit Custom!

Jodå, det finns en GTI-klass även för transportbilar. Den är bara så diskret att den knappt syns alls. Förrän nu, då Ford Transit Custom både förses med en starkare dieselfyra och diskret styling – antingen som Black Edition eller Sport Series.

Både Black Edition och Sport Series är försedda med en lite starkare version (170 hk) av den nya 2,0 liter stora turbodieselfyran och med en del interiör och exteriör styling.

Black Edition erbjuds i fyra olika färgscheman med tak, backspeglar, instegsskydd och dekordetaljer i kontrasterande färger, tillsammans med specialdesignade svarta 17-tumslättmetallfälgar. Black Edition bygger på modellen 290 Trend och finns i kombinationen kort hjulbas med normalhögt tak och manuell 6-växlad växellåda.

Sport Series får en exteriör styling som är snäppet sportigare, med diskreta skärmbreddare runt hjulhusen och sidokjolar runt om och den kan fås även med 18-tums aluminiumfälgar samt går även att beställa med 6-stegad automatlåda. Sport Series går också att få i 6 olika karossversioner och med både kort och lång hjulbas.

Bilen på bilden ovan är en Ford Transit Custom i Sport Series-utförande.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *