Ledare: En riktig ROT-välta!

Ledare: En riktig ROT-välta!

ServiceFinder gjorde strax innan sommaren en undersökning hos sina anslutna byggföretag om hur de tror att de kommer att påverkas av det sänkta ROT-avdraget. Man ska alltid ta den här typen av undersökningar med en nypa salt, men resultatet är ändå skrämmande. Nästan alla, 96 procent, tror att fler jobbar vitt efter att ROT-avdraget infördes, vilket inte är speciellt förvånande. Det som däremot är förvånande är att regeringen fullständigt nonchalerar alla varningssignaler om vilka konsekvenser en ROT-sänkning kommer att få.. Argumentet att man istället vill lägga pengarna på billiga hyreslägenheter har avfärdats av alla experter och det kommer knappast att gynna byggföretagen i småstäderna. Endast sju procent av de tillfrågade tror att de kommer att få del av dessa jobb. Ett annat argument, som Vänsterpartiet lyckats övertyga regeringen om är att ROT-avdraget mest gynnar de rika. Jag tror att de flesta av er kan intyga att en majoritet av jobben görs åt helt vanliga Svenssons med helt normala inkomster. Det som är mest skrämmande i undersökningen är ändå att hela 35 procent av de tillfrågade tror att konsekvensen av de ändrade ROT-reglerna kan bli så omfattande att de kan tvingas lägga ned sin verksamhet.

Att först skapa denna osäkerhet i byggbranschen, samtidigt som man höjer arbetsgivaravgiften för unga, kommer att göra det ännu svårare för våra ungdomar att komma in på arbetsmarknaden, inte minst för dem som går på de olika byggprogrammen. Att det dessutom sker i ett skede då vi måste våga anställa och utbilda kommande generation för att inte få en helt inkompetent byggbransch om tio år är extremt olyckligt. Att oppositionen sedan låtsas-protesterar blir parodiskt då de ändå lägger ned sina röster i riksdagen i och med Decemberöverenskommelsen. Att två företagsfientliga partier som Miljöpartiet och Vänsterpartiet, med strax över tio procent av rösterna, har så stort inflytande på politiken är direkt skadligt för Sveriges alla företagare. Nu är det dags att bryta DÖ och gå tillbaka till förhandlingsbordet. Vi behöver skapa en stark regering eller utlysa nyval!

Rickard Carlsson, publisher

SKRIVEN AV
Rickard
Publisher
Grundare av DMH och ansvarig för alla våra verktygstester. Så har du förslag på produkter eller verktyg som du tycker att DMH ska testa är det bara att höra av dig till mig. (Har du även ett garanterat bra gösställe så är du välkommen att skicka koordinaterna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER