Lättklinkerblock med lägre klimatavtryck

Lättklinkerblock med lägre klimatavtryck

Bluetooth, uppkoppling mot molnet och smart batteriteknik i all ära. Men inte är det särskilt många produkter som kan skryta med en inbyggd kolsänka. 

Det kan däremot det här lättklinkerblocket från Finja, den första lanseringen i en ny serie hållbara produkter med inbyggd kolsänka i form av biokol. Och då pratar vi inte några kosmetiska skillnader heller. Genom att bygga med Murblock Bas ECO, som kommer med en permanent kolsänka under hela sin livstid på minst 100 år, ska det enligt Finja möjligt att sänka klimatpåverkan med minst 50 procent, jämfört med lättklinkerblocket Murblock Bas.

Men det måste väl betyda att man har fått kompromissa med kvaliteten, inte sant? Inte alls. Murblock Bas ECO är både brandsäkert och okänsligt för fukt och mögel. Mer info hittar du på www.finja.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.