Lågrivning på hög nivå

Caterpillar släpper grävmaskin med 443 hk
Lågrivning på hög nivå

Alltid spännande när Caterpillar rullar ut nytt. Senast ut från produktionslinan är den här respektingivande 443 hk starka 52-tonnaren med rak bom, 12,85 meters räckvidd och kapacitet för redskapsvikter upp till 6 000 kg, Cat 352 – en maskin specifikt framtagen för lågnivårivning av objekt som till exempel byggnader, broar och industrier.

För att vara en större maskin är Cat 352 dessutom relativt enkel att hantera och transportera. Som exempel kan motvikten på 11,35 ton tas av, och det mekaniskt variabla underredet fällas in till en bredd på blygsamma 299 cm (jämfört med 349 cm i arbetsläget.

Med tanke på den tilltänkta arbetsuppgiften är det inte konstigt att en hel del krut lagts på säkerheten, från bandramens sluttande konstruktion till de P5A-laminerade fönstren, FOGS-systemet som skyddar taket samt funktionalitet som Cat Lift Assist (som gör att du alltid har koll på att lasten ligger inom grävmaskinens arbetsområde).

Mer info och alla specs hittar du på www.cat.com/sv_SE.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.