Laga dina verktyg – det lönar sig i längden

Som en kock har sina köksredskap har en hantverkare sina verktyg. Utan dem hade det varit svårt att få något vettigt gjort under ett arbetspass. Verktygen behöver dessutom möta kraven som ställs under arbetets gång – oavsett yrkesgrupp. Men vad är det som skiljer proffsverktyg från det man hittar ute i konsumenthandeln? Mycket.

Ett konsumentverktyg har oftast ett skal i bräckligare material, plast eller liknande. Elmotorn är av sämre kvalitet med ett mindre antal koppartrådar, som brinner upp mycket snabbare om verktyget pressas hårt. Drev och andra komponenter är också klenare. Proffsverktyg har istället skal gjorda i komposit som tål hårda slag och hög värme, samt helgjutna motordelar som står emot tuffa påfrestningar. Kvaliteten på delar som lager är också avsevärt högre hos proffsgrejerna.

Proffs på proffsverktyg

När det gäller kunskap om verktyg finns det inte många bättre än Mekina. Mekina är ett nytt företag, men med djupa rötter i branschen. Ur spillrorna från det gamla Stimus (en verktygsverkstad i Stockholm), som några av er läsare kanske känner till, kom nya ägare in i bilden och fräschade upp hela verksamhetens framtoning. Namnet ändrades även från Stimus till Mekina. Där servas och lagas proffsverktyg med hela landet som marknad. De är också auktoriserade för service och lagning åt ett flertal stora märken. I anknytning till verkstaden har de en ljus och öppen kundmottagning där man möts av Kjell Andersson, Produktspeciallist, och Max Kangur, ansvarig för inköp. En butiksdel ligger alldeles intill där det även går att köpa verktyg. 

– Det är alltid jag och Max i butiken, säger Kjell. Vi är i stort sett alltid här. Vi har bra priser och säljer rätt maskiner och tipsar om kunskap och vad man ska tänka på. 

Hos Mekina är service det absolut viktigaste – när kunden är klar med sitt besök ska man lämna med känslan av att man fått relevant hjälp. På plats får man som kund även tillfälle att testa verktyg inför ett köp – en service som ger kunden tillfälle att bena ut eventuella frågetecken direkt på plats. 

Klicka här för att läsa reportaget

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER