Ladda grävmaskinen på en timme

Kompakt 40 kWh kraftenhet för eldrivet från Volvo
Ladda grävmaskinen på en timme

En av de största utmaningarna för den ”fossilfria arbetsplats” som tillverkarnas marknadsföringsavdelningar älskar att prata om, är såklart tillgången till strömförsörjning på fältet. Vad hjälper det att investera i eldrivet om maskinerna inte går att ladda på ett vettigt sätt? 

En av de mest intressanta lösningarna just nu är den här kompakta 40 kWh kraftenheten från Volvo CE – en pjäs som med hjälp av en integrerad 17 kW DC-snabbladdare kan ladda Volvos kompakta eldrivna grävmaskiner på så lite som en timme, eller kompakthjullastare på två timmar.

Alternativt kan även kompakta maskiner, eller annan utrustning som borrmaskiner och sågar, från andra tillverkare laddas via växelströmsuttaget. En stor fördel med PU40 är också att själva enheten kan laddas via en låg en så låg anslutning som 6 kW AC, vilket gör att du undviker kostnader för toppbelastning. 

Läs mer på www.swecon.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.